Zlatno doba ovog plesa su kasne 40-te i rane 50-te, kada se postepeno iz javnih kuća Buenos Airesa polako probija do elegantnih Pariških salona. Smatran je kao “ples plesača“ i njegov jedinstven ritam omogućuje odličan trening za tajming i tehniku stopala, kao i izgradnju osnova za svaki ples.

argentine-tango

Od nedavno je postao izuzetno popularan ples, delom kroz interpretaciju slepog plesača u filmu „Scent of a Woman“, sa Al Pacinom u glavnoj ulozi, i kroz razne mjuzikle koji predstavljaju Tango: „Tango Argentine“, „Tango x 2“ i „Forever Tango“

Argentinski Tango je intenzivno intiman, kako ga plesači često plešu obraz do obraza, upliću svoje noge na vrlo komplikovan način što odaje izuzetno senzualan efekat.

Program plesnih kurseva

1

Bronzani program

Osnovni program koji će vam pomoći da steknete siugurnost i oslobodite se na plesnom podijumu.

2

Srebrni program

Koncipiran je da razvije tajming i tehniku u svim plesovima. Stajling će učiniti da izgledate i osećate se prijatno na plesnom podijumu.

3

Zlatni program

Zlato je plesni standard sa velikim stepenom stajlinga. Temeljnija razrada pokreta će učiniti da se zlatni plesači istaknu na bilo kom plesnom podijumu.

4

Dijamantski program

Namenjen je plesačima koji su zainteresovani za performans, javne natupe ili takmičenja. Njegovi zamršeni obrasci mogu se savladati samo ako su oba partnera vešta.

Podeli sa prijateljima

Fiesta na Facebooku

Razmena banera

jooble

vojvodinacafe

Nemate partnera za ples?

Plesni klub FIESTA je jedini klub u Novom Sadu koji može da Vam obezbedi plesnog partnera ukoliko ga nemate. Bez razlike koji ste nivo, početni, srednji ili viši izaberite nekog od naših plesnih instruktora i vežbajte sa najboljima.