Originalno potiče od mamba i rumbe. Doživeo je svoju ekspanziju 1950-tih godina i od tada je verovatno najpopularniji društveni ples. Naziv cha-cha potiče sa Haitija, i odnosi se na deo zvona, koji je stvarao “cha-cha” zvuk. To zvono se čuvalo i koristilo kao instrument. Prema nekim izvorima naziv potiče od karakterističnog šuštećeg zvuka, koje su proizvodile cipele na parketu dok se plesao trostruki mambo korak.

chacha

1940. je Mambo  preplavio SAD, ali je bio brz i dosta težak za igranje. Tako su muzičari usporili Mambo, i Cha-Cha-Cha je rođen. 1954. je zadobio titulu najomiljenijeg plesa, a Palladium na Brodway-u se oznacava kao mesto rodjenja Cha cha cha.

Veruje se da je 1951. godine Kubanski violinista i kompozitor Enrique Jorrin doveo cha cha ritmove na Kubanske plesne podijume.

U Evropi su ga po prvi put predstavili  Gerd i Trante Handrich, na Kongresu Udruženja Nemačkih Plesnih Učitelja, 1957. godine.

Cha-cha-cha se formirao kao ples, te se sada pleše uz širok spektar muzike, od autentičnih latino ritmova, pa sve do sadašnje pop muzike. Ples se sastoji od tri brza koraka (trokorak) i dva sporija koraka na udarcima jedan i dva. Čist, jasan ritam i vesele figure sa puno varijacija su odlike ovog plesa, a oni su ujedno i razlog da mu se i Vi prepustite i pokušate da plešete cha cha cha.

Među Latino Americke plesove su ga uvrstili 1961. godine.

Takt: 4/4
Tempo: 30-32 bpm

Program plesnih kurseva

1

Bronzani program

Osnovni program koji će vam pomoći da steknete siugurnost i oslobodite se na plesnom podijumu.

2

Srebrni program

Koncipiran je da razvije tajming i tehniku u svim plesovima. Stajling će učiniti da izgledate i osećate se prijatno na plesnom podijumu.

3

Zlatni program

Zlato je plesni standard sa velikim stepenom stajlinga. Temeljnija razrada pokreta će učiniti da se zlatni plesači istaknu na bilo kom plesnom podijumu.

4

Dijamantski program

Namenjen je plesačima koji su zainteresovani za performans, javne natupe ili takmičenja. Njegovi zamršeni obrasci mogu se savladati samo ako su oba partnera vešta.

Podeli sa prijateljima

Fiesta na Facebooku

Razmena banera

jooble

vojvodinacafe

Nemate partnera za ples?

Plesni klub FIESTA je jedini klub u Novom Sadu koji može da Vam obezbedi plesnog partnera ukoliko ga nemate. Bez razlike koji ste nivo, početni, srednji ili viši izaberite nekog od naših plesnih instruktora i vežbajte sa najboljima.