F I E S T A

  Imate pitanje?
  Pro-Am bajka – Daniela Korolija Crkvenjakov

  Kao u svakoj bajci, i u našoj postoji princeza, šarmantni vitez i bal. Ovo je priča o njoj, koju započinjemo mi, jer je suviše skromna da bi to rekla za sebe. Ali kada obuče prelepu balsku haljinu koja joj savršeno stoji, kada dignute glave, nasmejana i sigurna u sebe stupi na podijum i čarobno zapleše sa partnerom, svako će vam potvrditi to. A kako Daniela to vidi, imali smo priliku da porazgovaramo sa njom:

  Kako si se upoznala sa Pro-Am-om i počela da se takmičiš u toj kategoriji?

  Ples je moja ljubav od studentskih dana i uvek sam bila rekreativac. Kada sam došla u Fiestu, imala sam već dosta ’plesnog staža’. Posle par meseci provedenih na grupnim časovima poželela sam da radim više, da usavršavam tehniku i plesove koji su meni omiljeni. Počela sam da uzimam i individualne časove. Nakon nekog vremena trener me je upitao: “Da li ste razmišljali o takmičenju?”.

  “TAKMIČENJU ?!? Zar to nije samo za mlade? Znate li vi koliko ja imam godina? A nemam ni stalnog plesnog partnera?”

  Trener je s osmehom odgovorio: “To nema veze, govorim o Pro-Am takmičenjima, mislimo da biste Vi bili odlični u tome.”

  Nisam nikad ranije čula za to, a možda niste ni vi.

  Šta je Pro-Am?

  Pro-Am je sistem takmičenja u koji možete da se uključite s bilo kojim nivoom znanja plesa i  u bilo kom dobu.

  Plešete s iskusnim plesačem, profesionalcem, i on čini PRO deo, a vi ste amaterski plesač –AM deo Pro-Am plesnog para.

  Koreografije se prilagođavaju vašem znanju i fizičkim mogućnostima, poštujući pravila za svaku kategoriju. O tome vode računa vaši instruktori. Fiesta ima odlične plesne instruktore!

  Ipak si odlučila da se oprobaš?

  Prvo iznenađenje predlogom da se spremam za takmičenje zamenila je znatiželja. Udružena s nevericom. To sigurno nije za mene, biću smešna, šta će mi to u životu…

  A drugi glas je govorio: što ne probaš, imaš divnog instruktora, on će da te vodi, možda će biti lepo iskustvo.

  Šta je prelomilo da probam? Divna atmosfera u školi i na časovima, uživanje u treninzima, svest o brzom napredovanju i pomeranju svojih granica. Ostala je doza sumnje i straha kako će to izgledati, ali je jače bilo oduševljenje treninzima, punim učenja, uvežbavanja, rada na tehnici, razvijanja u plesnom smislu.

  Prvo Pro-Am takmičenje

  TREMA! Ništa ne znam, ni kako da se obučem, ni kako da se spremim, ni kakva frizura i šminka su adekvatne, ni gde da stojim, ni gde da gledam, ali tu je ceo tim iz kluba koji pomaže, i PRO-vitez kao podrška! Zagrevanje, gledanje drugih takmičara, i onda izlazak na podijum! Probila sam led! Možda je moglo i bolje, nije bilo uopšte loše, sada kad se setim svega, baš mi je drago da sam se usudila.

  Druženje i nova prijateljstva

  Kroz naredna takmičenja upoznala sam i druge plesače, koji s istom ljubavlju i istrajnošću plešu i uživaju da svoju plesnu veštinu i pokažu. Sa svakim sledećim takmičenjem trema je bila sve manja, iskustvo je raslo, i s njim i opuštenost i uživanje na podijumu. Svakako jedan od fantastičnih programa koji preporučujem od srca!!!